Cele mai bune chiuvete din inox – Ghid de alegere si Recomandari

0
(0)

Chiuvetele din inox reprezinta varianta clasica la care apeleaza foarte multe persoane in alegerea chiuvetei de bucatarie. Aceasta prezinta mai multe avantaje care stau la baza deciziei de achizitionare. In primul rand, este o varianta deloc pretentioasa, ce presupune un mod de intretinere extrem de usor. De asemenea, ofera o rezistenta foarte buna impotriva zgarieturilor si a temperaturilor ridicate. In plus, constituie cu siguranta si cea mai accesibila varianta din perspectiva pretului de achizitie.

In ultimii ani, marii producatori de chiuvete de bucatarie, au supus inoxul utilizare in fabricarea acestora la diverse tratamente pentru a il face cat mai performant, practic si igienic. Rezultatul a fost intr-adevar unul pe masura, fiindca astazi putem gasi chiuvete din inox foarte rezistente si usor de intretinut, iar partea si mai buna este ca raman in continuare la un pret excelent ce poate fi accesibil oricarui buget.

Ce tip de inox alegem pentru chiuveta de bucatarie?

Desi o alternativa extrem de populara, probabil, nu foarte multe persoane cunosc faptul ca exista mai multe variante de inox, iar calitatea acestora difera de la un model la altul, respectiv de la un producator la altul. Ideal ar fi ca inoxul chiuvetei pe care o alegeti sa aiba o grosime de minim 0.55 mm, insa trebuie sa aveti in vedere ca exista si tratamente speciale la care inoxul este supus tocmai in ideea de a ii spori performantele. In general, cel mai indicat este inoxul medical sau inoxul 18/10 ce ofera proprietati antiseptice, antifungice si anticorozive. De asemenea, cele doua variante de inox ofera si proprietati organoleptice, ceea ce inseamna ca alimentele nu isi vor schimba gustul, mirosul sau culoarea.

Rezistenta inoxului la lovituri

In principiu, chiuvetele din inox sunt cele mai rezistente la socuri mecanice, mai ales cele realizate din inox 118/10.  Sigur ca rezistenta acestuia depinde de la un tip de material la altul, respectiv de la un producator la altul si de tratamentele la care inoxul a fost supus. Este important sa aveti in vedere acest fapt, fiindca voluntar sau nu, se poate intampla sa scapam o oala sau o farfurie pe suprafata ei si nu ar fi tocmai placut ca aceasta sa crape sau sa se ciobeasca. In plus, chiuvetele realizate din inox de calitate ofera o rezistenta superioara si la temperaturi mari, nnu se zgarie si nu se deformeaza.

Intretinerea chiuvetei din inox

Un alt atuu al chiuvetelor din inox se refera la modul de intretinere care este unul extrem de simplu. Daca alte materiale necesita o ingrijire atenta cu solutii speciale, ei bine, inoxul nu permite aderarea mizeriei si calcarului pe suprafata sa. Singura exceptie face referire la chiuvetele din inox care a fost supus anumitor tratamente si au anumite restrictii in ceea ce priveste solutiile chimice, insa de regula, acest lucru este mentionat de catre producator.

Costurile unei chiuvete din inox

Chiuvetele din inox sunt, fara doar si poate, o alternativa pentru orice buget. Putem gasi atat variante extrem de ieftine accesibile oricui, cat si variante mai scumpe. Acest lucru depinde de modelul chiuvetei, tipul de inox folosit, dar si de producator. Ideal ar fi sa te orientezi catre o chivuete din inox de cdalitate, tratat antiseptic, antifungic si anticoroziv. Astfel, te vei putea bucura de conditii mai sigure si igienice, precum si o rezistenta foarte mare in timp.

Cele mai bune chiuvete din inox 2021

Chiuveta Franke OLX 620

Franke OLX 620

Vezi detalii si pret

Prezinta forma dreptunghiulare si este prevazuta cu doua cuve cu adancimea de 17.5 cm. Dispune de finisaj lucios si se incastreaza in mobilier. Dispune de cleme de fixare, mastic si ventil. Dimensiunile acesteia sunt de 79 cm lungime si 50 cm latime, avand o greutate de 3.8 kg.

Chiuveta Inox Pyramis INSET

Chiuveta Inox Pyramis INSET

Vezi detalii si pret

Prezinta forma dreptunghiulara si dispune de o singura cuva cu adancimea de 20 cm. Detine finisaj texturat, anti-zgarieturi. Se incastreaza in mobilier si masoara 80 cm lungime si 50 cm latime, alaturi de o greutate de 5 kg.

Chiuveta Franke OLX 621

Franke OLX 621

Vezi detalii si pret

Prezinta forma dreptunghiulara si finisaj lucios. Este prevazuta cu doua cuve cu adancimea de 17.5 cm, dar si cu picurator. Dimensiunile acesteia sunt de 116 cm lungime si 50 cm grosime, avand o greutate de 4 kg. Vine la pachet cu clemele de fixare, mastic si ventil.

Chiuveta bucatarie Doruq

Chiuveta bucatarie Doruq

Vezi detalii si pret

Este realizata din inox anticalcar, ce ofera rezistenta superioara a temperaturi, lovituri, zgarieturi. Prezinta o singura cuva pe partea stanga, dar si picurator. Masoara 78 cm lungime si 48 cm latime.

Chiuveta inox Pyramis

Pachet chiuveta inox + Baterie bucatarie Pyramis

Vezi detalii si pret

Este realizata din inox lucios, antibacterian. Prezinta o cuva cu adancimea de 19 cm si picurator. Se incastreaza in mobilier, atat pe partea dreapta, cat si pe partea stanga. Masoara 50 cm lungime si 78 cm latime, avand o greutate de 4 kg.

Chiuveta bucatarie 1503 Doruq

Chiuveta bucatarie 1503 Doruq

Vezi detalii si pret

Ofera rezistenta buna impotriva temperaturilor ridicate, zgarieturi si lovituri. Prezinta forma dreptunghiulara, dispune de doua cuve si masoara 80 cm lungime si 50 cm latime, respectiv o adancime de 15 cm.

Chiuveta inox Alveus FORM 30 LEINEN

Alveus FORM 30 LEINEN

Vezi detalii si pret

Este un model de chiuveta din inox rotund cu finisaj satinat ce are un diametru de 51 cm si o adancime de 18.5 cm. Se incastreaza in mobilier si vine la pachet cu clemele de prindere si sifon pop up cu preaplin.

Chiuveta inox Pyramis

Chiuveta Pyramis, inox, texturat, cuva stanga, adancime 150 mm, 780 x 435 mm

Vezi detalii si pret

Prezinta forma dreptunghiulare si cuva amplasata pe partea stanga. Dispune de un finisaj texturat si rezistenta la zgarieturi. Cuva prezinta o adancime de 15 cm, fiind prezenta si zona picuratorului. Include valve, sifon, cleme de fixare si garnitura de etanseizare.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *